loading

Frequently Asked Questions

You will find answers to all of your most common Electrical Services related questions located here.

Een installatieautomaat, ook wel maximumschakelaar, zekeringautomaat of kortweg automaat genoemd, beschermt de bedrading van elektrische installaties tegen schade door te hoge elektrische stromen.

Een zekering vormt in een elektrische installatie de bescherming tegen te hoge stromen. Bij een te hoge stroom of een kortsluiting kan de bedrading (of de apparatuur zelf) namelijk onherstelbaar beschadigd raken. In dergelijke gevallen onderbreekt een zekering de stroomkring waardoor het ‘gevaar’ wordt voorkomen. Eens wanneer de zekering gesprongen is. Dient deze vervangen te worden door een erkende installateur.

Een zekering en automaat hebben het zelfde doel . Beschermen van de installatie tegen kortsluiting of een teveel aan stroom.wanneer een zekering gesprongen is. Dient deze vervangen te worden door een erkende installateur. Wanneer een automaat springt kan deze terug herwapend. Natuurlijk als deze blijft uitvallen is nazicht nodig door een erkend elektrisch installateur nodig. Neem dan snel contact met ons op.

Een zekering of automaat springt wil dat zeggen dat er een teveel aan stroom vloeit. Moest deze niet springen zou er verhitting optreden van de elektrische installatie met gevolg van brand in uw huis of zaak. Wat u het best kan doen is na gaan wat de laatste actie was. bv; frietketel, haardroger, grasmaaier, wasmachine aangestoken. Als het een van die zaken is kan het een defect aan een van de toestellen zijn.Haal bij twijfel altijd een vakman in de buurt voor uw eigen veiligheid en ook voor dat van andere. Elektro Pieters heeft depannage dienst 7/7.

Het kan ook de verliesstroomschakelaar zijn. Als deze springt ben je best dat je er een technieker bij haalt. Als deze springt is dit afkomstig van een verliesstroom die ergens opstaat bv: het omhulsel van het wasmachine staat onder spanning , met elektrocutie tot gevolg . Als deze uitschakelt ALTIJD uitlaten en direct contact met ons opnemen.

Een aardlekschakelaar (afgekort ALS), ook wel verliesstroomschakelaar, differentieelschakelaar of aardwachter genoemd, is een automatisch werkende schakelaar die een elektrische installatie spanningsloos maakt zodra een lekstroom vanaf een bepaalde grootte optreedt.

Een gloeilamp is volledig verleden tijd de dag van vandaag. En logisch ook. als u snel even de berekening maakt . een gewone gloeilamp gemiddeld 25W tot 60W .De Led lamp 5W dat wil zeggen dat een gewone gloeilamp van 25W, 5 led lampen kan doen brander. Dus het is zeker aan te raden voor de verlichting aan te passen en u bespaard op verlichting !

Yes, There are three types. Overhead only, Underground only, and Overhead/Underground combination bases. However, combination boxes are not recommended for Underground installations because of their limited wire space.

No, We will not set a meter without a final inspection or in some instances a non occupancy permit shall be allowed from the local electrical inspector.

We offer a variety of lighting products including decorative colonial, cobra head, directional floodlights, and security lights. We can customize plans to fit any lighting need.